top of page

Over mij

tinekeweb.jpg
Mijn visie

Ik ga uit van de kracht van iedere zwangere en geloof dat zwangerschap en geboorte een natuurlijk proces zijn. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij jullie wensen en behoeften zodat jij en je partner zorg op maat krijgen.

Goede verloskundige zorg vraagt om aandacht en tijd zodat we een vertrouwensband kunnen opbouwen. 

Ik bied continuïteit van zorg. Dit houdt in dat ik tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed jouw verloskundige ben. Ik streef naar het bevorderen en waarborgen van een natuurlijk verloop van zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Voor een optimaal verloop van deze perioden is het van belang dat je je vertrouwd en veilig voelt.

Het vertrouwen in jezelf en de steun van je omgeving kan je goed gebruiken om een stevige basis te zijn voor je kind. Ik zie het als mijn taak om je hier in te begeleiden en er voor jullie te zijn.

Mijn verhaal

Ik ben Tineke Okma, getrouwd en moeder van drie zonen die geboren zijn in 2004, 2007 en 2010. 

 

Ik ben opgegroeid in een groot gezin met zes kinderen. De geboorten van mijn jongste zus en broer heb ik bewust meegemaakt. Het is één van de redenen geweest dat ik de opleiding voor verloskundige ben gaan volgen. In 1998 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw en ik ben direct gaan werken. Jarenlang heb ik als maat in een groepspraktijk gewerkt. In 2017 ben ik hiermee gestopt en heb ik als waarnemer in verschillende verloskundige praktijken gewerkt.

Ik heb gekozen een caseloadpraktijk te starten, omdat ik verlangde naar een intensiever contact met de zwangere en haar partner. Continuïteit van zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd heeft veel voordelen voor de zwangeren en geeft mij voldoening in mijn werk.

Ik werk samen met Marielle Eustatia Tel 06-43285477; Elke Steinhilber;  www.elkesteinhilber.nl  en Jasmijn Menereis ; www.innerbirth.nl 

Opleidingen
Verloskundige

In 1998 studeerde ik af als verloskundige. Ik startte gelijk daarna met werken in een kleinschalige verloskundige praktijk die uitgroeide tot een grote groepspraktijk.. Vanaf 2017 heb ik waar genomen voor verschillende verloskundigen praktijken in Utrecht, Noord Holland en Gelderland.

Echoscopiste

Sinds 2005 ben ik echoscopiste. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitregister van BEN (Beroepsvereiniging van Echoscopisten Nederland).

“Spontaan bevallen lukt vaker bij een-op-een zorg door kleinschalig werkende verloskundige (caseload verloskundige)"  Pien Offerhaus
bottom of page